Ολοκληρωμενη λυση

Υπάρχουν ανοικτά και κλειστά συστήματα CAD-CAM. Κλειστό σημαίνει ότι έχετε περιορισμένες επιλογές στα προιόντα της λύσης CAD-CAM, ενώ ανοικτό σημαίνει ότι μπορείτε λίγο πολύ να επιλέξετε όποιο προιόν εσείς επιθυμείτε. Πολιτική της Roland είναι η κατασκευή προιόντων ανοιχτής αρχιτεκτονικής. Με τις κοπτικές μηχανές της μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σαρωτή και λογισμικό CAD, εφ ‘όσον μπορεί να παράγει ένα αρχείο STL (Stereo lithography). Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μπορείτε να εφοδιάσετε το κοπτικό σας μηχάνημα DWX με υλικά από προμηθευτή της επιλογής σας. Αυτή η ελευθερία μεγιστοποιεί την ανταγωνιστικότητά σας και σας προσφέρει τη δυνατότητα να διατηρείτε τον έλεγχο του κόστους παραγωγής.

Ακριβώς όπως ο εξοπλισμός κοπής και τα υλικά αποκατάστασης, έτσι και η τεχνολογία σάρωσης έχει βελτιωθεί σημαντικά όσο αφορά στην ταχύτητα, στην ακρίβεια, στην ευκολία χρήσης και στην ευελιξία. Οι σαρωτές παρέχονται συνήθως μαζί με το λογισμικό CAD, οπότε θα πρέπει να λαμβάνονται και τα δυο υπόψη κατά την επιλογή σας. Οι σαρωτές των οδοντοτεχνικών εργαστηρίων, για να σαρώσουν ένα εκμαγείο, χρησιμοποιούν είτε μια ακτίνα λέιζερ, είτε φως που ρίχνεται στο εκμαγείο, και στη συνέχεια αναπαράγεται το μοντέλο στην οθόνη του υπολογιστή. Οι ακριβότεροι σε τιμή σαρωτές τείνουν να προσφέρουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα μέσω της ταχύτητας και της σάρωσης μεμονωμένων κολοβωμάτων. Κάποιοι μπορούν να σαρώσουν απευθείας αποτυπώματα, δημιουργώντας ένα εικονικό μοντέλο στην οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι ένα μοντέλο μπορεί να σχεδιάζεται ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται η κοπή ενός άλλου από μία μηχανή κοπής ή ένα 3D εκτυπωτή. Μερικές φορές, ίσως να μην χρειάζεται και καθόλου ένα μοντέλο.

Το λογισμικό CAD είναι αυτό που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε την αποκατάσταση από το σαρωμένο μοντέλο ή αποτύπωμα. Ορισμένοι πάροχοι CAD ισχυρίζονται ότι μπορεί να πάρει μόλις 90 δευτερόλεπτα για να σχεδιαστεί μια προσθετική εργασία και να είναι έτοιμη για παραγωγή. Η εικονική άρθρωση, σε συνδυασμό με τη σάρωση αποτυπώματος, προσφέρουν τη δυνατότητα εργασίας χωρίς το μοντέλο. Είτε δημιουργείτε το μεταλλικό σκελετό μιας στεφάνης, μια πλήρη στεφάνη, μια  γέφυρα, ένα ένθετο / επένθετο, μερικές οδοντοστοιχίες ή μια επιεμφυτευματική εργασία, το λογισμικό CAD έχει βελτιστοποιηθεί για να καταστήσει τη διαδικασία οικεία και προβλέψιμη για τους οδοντοτεχνίτες.Γνωρίστε τo Exocad 

Μόλις ο σχεδιασμός της προσθετικής εργασίας ολοκληρωθεί, θα πρέπει να προετοιμαστεί για τη κοπή. Το λογισμικό CAM σας επιτρέπει να επιλέξετε το επιθυμητό υλικό, είτε πρόκειται για νέο ή μερικώς χρησιμοποιημένο μπλοκ. Μπορείτε να “τοποθετήσετε” ψηφιακά είτε εσείς οι ίδιοι το τελικό σχέδιο της αποκατάστασης πάνω στο δίσκο/μπλοκ του υλικού, ή να αφήσετε το λογισμικό να προσανατολιστεί και να εντοπίσει την κατάλληλη θέση για την ελάχιστη δυνατή περίσσεια υλικού. Εξίσου, τα στηρίγματα μπορούν να τοποθετηθούν είτε από εσάς είτε αυτόματα από το λογισμικό. Το λογισμικό CAM αναλύει τη γεωμετρία των απαιτούμενων αποκαταστάσεων και αξιολογεί τη βέλτιστη στρατηγική κοπής για το υλικό και τα εργαλεία (φρέζες) που είναι διαθέσιμα.

Ο χειριστής φορτώνει το απαιτούμενο υλικό και εφαρμόζει τα εργαλεία που καθορίζονται από το λογισμικό CAM. Το DWX50 και το DWX4 θα αλλάξουν αυτόματα τα εργαλεία για να ολοκληρώσουν τις αποκαταστάσεις χωρίς χειροκίνητη παρέμβαση. Το μηχάνημα κοπής λαμβάνει στη συνέχεια τις οδηγίες από το λογισμικό CAM και ακολουθεί τις εντολές που έχουμε δώσει. Στο σύνολο της ροής εργασίας ενός συστήματος CAD-CAM, το στάδιο της κοπής είναι το πραγματικά πλήρως αυτοματοποιημένο μέρος της διαδικασίας. Μόλις φορτωθεί, ο χειριστής είναι ελεύθερος να προχωρήσει με τις σαρώσεις επόμενων εργασιών για να ξεκινήσει η διαδικασία από την αρχή. Το DWX50 και το DWX4  μπορούν ακόμα να ρυθμιστούν ώστε να σας στείλουν email όταν η εργασία ολοκληρωθεί!Γνωρίστε τα DWX Roland

Οι αποκαταστάσεις Ζιρκονίας κόβονται σε μια προσυντηγμένη μορφή. Αυτό σημαίνει ότι το υλικό είναι σχετικά μαλακό, οπότε ο χρόνος κοπής και η ζωή των εργαλείων έχουν βελτιωθεί. Για να πραγματοποιηθεί σκλήρυνση (σύντηξη) της Ζιρκόνιας, απαιτείται ένας κλίβανος θαλάμου υψηλής θερμοκρασίας (φούρνος σύντηξης). Κατά τη διάρκεια της σύντηξης, η Ζιρκονία θα συρρικνωθεί έως και κατά 25%. Πάνω σε κάθε μπλοκ και δίσκο Ζιρκονίας αναγράφεται συγκεκριμένος συντελεστής συρρίκνωσης και αυτός ο αριθμός εισάγεται στο λογισμικό CAM πριν ξεκινήσει την κοπή, για να επιτευχθεί η ακριβής τελική εφαρμογή. Η εξαιρετικά διάφανη Ζιρκόνια (Highly translucent Zirconia) απαιτεί σύντηξη σε υψηλότερη θερμοκρασία, γι’αυτό λοιπόν θα πρέπει να πραγματοποιείται μια έρευνα αγοράς για την επιλογή ενός φούρνου.

Οι τελικές αποκαταστάσεις μπορεί να είναι εκπληκτικές. Η ψηφιακή διαδικασία παρέχει απαράμιλλη και σταθερή ακρίβεια, επωφελούμενη από ένα συνεχώς αυξανόμενο φάσμα έξυπνων υλικών. Η εξοικονόμηση χρόνου είναι σημαντική, και επιτρέπει στους οδοντοτεχνίτες να επικεντρωθούν στην αισθητική ενώ επίσης τους δίνει την ελευθερία να κάνουν ένα βήμα πίσω από τον πάγκο και να επικεντρωθούν στην επιχείρηση τους. Όταν τα οδοντοτεχνικά εργαστήρια μεταβούν στην ψηφιακή εποχή, οι οδοντίατροι θα παρατηρήσουν τη διαφορά στη βελτιωμένη ποιότητα, τα σταθερά αποτελέσματα, την ταχύτερη ανταπόκριση σε περίπτωση σφάλματος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.