Το οδοντοτεχνικό εργαστήριο ΣΤΑΥΡΟΥ λειτουργεί από το 1975 και αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση με συνεχιστές τον Χρήστο και τον Λευτέρη Σταύρου. Ο Χρήστος Σταύρου, οδοντοτεχνίτης, έχει μεγάλη εμπειρία στην προσθετική επι’εμφυτευμάτων και στην τεχνολογία CAD/CAM, και ο Λευτέρης Σταύρου είναι απόφοιτος του τμήματος οδοντικής τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθηνών με Master στο «Aesthetics and Ceramics» του New York University College of Dentistry
Πρόσφατα επένδυσαν σε dental ψηφιακό εξοπλισμό που περιλαμβάνει το κοπτικό DWX-52DCi της DGShape-Roland, το CAM λογισμικό Millbox της CIM Systems και το φούρνο σύντηξης Tabeo της Mihmvogt , ενώ επιπλέον επέλεξαν και ένα tablet σχεδίασης της Huion.
Ρωτήσαμε τους κ. Χρήστο και Λευτέρη Σταύρου να μας πουν λίγα λόγια για την ψηφιακή οδοντική τεχνολογία, την απόφασή τους να επενδύσουν σε CAD/CAM συστήματα, καθώς και τη μέχρι τώρα εμπειρία τους από τη λειτουργία του νέου εξοπλισμού του εργαστηρίου.
Τι σας οδήγησε να αποφασίσετε να μπείτε στην ψηφιακή τεχνολογία;
Μετά από 10ετή εμπειρία στο χώρο του CAD και μετά από εκπαίδευση στο εξωτερικό από μεγάλη εταιρεία του χώρου, και βλέποντας ταυτόχρονα τη ραγδαία εξέλιξη των dental digital συστημάτων, αποφασίσαμε να επεκταθούμε σε συστήματα με προδιαγραφές και δυνατότητες που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του χώρου.
Που και πως πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει η ψηφιακή τεχνολογία;
Με τα καθετοποιημένα συστήματα CAD/CAM επιτυγχάνουμε το τρίπτυχο: Σταθερή υψηλή ποιότητα – Προσβασιμότητα σε ποικιλία υλικών – Σωστή οργάνωση και κατανομή των διεργασιών στον χώρο του εργαστηρίου.
Ψηφιακή τεχνολογία ή παραδοσιακοί τρόποι; Ποια η γνώμη σας;
H σύγχρονη οδοντιατρική απαιτεί την εισαγωγή στην ψηφιακή τεχνολογία. Ωστόσο η ορθή χρήση αυτών των συστημάτων επιτυγχάνεται με την ταυτόχρονη γνώση των κλασσικών τεχνικών.
Κάποιοι πιστεύουν ότι οι οδοντοτεχνίτες αντικαθίστανται από τα μηχανήματα – Ποια η άποψή σας πάνω σε αυτό;
Κάθε άλλο, εξάλλου όπως σας είπα η ταυτόχρονη γνώση των κλασσικών τεχνικών είναι απαραίτητη, ενώ επιπλέον η εισαγωγή νέων τεχνολογιών, όπως όλοι γνωρίζουμε, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας όπως για παράδειγμα σχεδιαστές σε λογισμικά CAD ή χειριστές κοπτικών μηχανών και CAM Software.
Aνοιχτή ή κλειστή αρχιτεκτονική; Tι σας οδήγησε να επιλέξετε την ανοιχτή αρχιτεκτονική;
H προγενέστερη εμπειρία μας σε συστήματα κλειστής αρχιτεκτονικής είχε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Παρόλα αυτά, στο καινούργιο μας βήμα, ύστερα από μεγάλη έρευνα στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά, και συζητήσεις, καταλήξαμε στο ότι η ανοιχτή αρχιτεκτονική μας ανοίγει νέους ορίζοντες στη δημιουργία σύγχρονων οδοντιατρικών αποκαταστάσεων, που σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία μας , μας δίνουν πλέον τη δυνατότητα να παρέχουμε εργασίες υψηλών απαιτήσεων.
Πόσο εύχρηστο θεωρείτε το CAM λογισμικό της CIM systems;
Η εμπειρία της Αtlas Digital και των άψογα εκπαιδευμένων συνεργατών του τμήματός dental μας βοήθησε να έχουμε μια ομαλή μετάβαση στο λογισμικό CAM χωρίς προβλήματα, με αποτέλεσμα την άμεση ενσωμάτωση του συστήματος στην παραγωγή (κοπτικό μηχάνημα Roland DWX 52DCi, millbox software)
Μαζί με τα dental κοπτικό και λογισμικό, προμηθευτήκατε και ένα digitizer της Huion. Πως και σε τι σας εξυπηρετεί;
Με το digitizer της Huion, μας δόθηκε η ευκαιρία να εξατομικεύσουμε τις σύγχρονες προσθετικές αποκαταστάσεις, δίνοντας πλέον μια αίσθηση του χειροποίητου μέσω του ψηφιακού.
Γιατί επιλέξατε τη DGShape-Roland και την Atlas Digital
Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην επιλογή μας ήταν η Άμεση Εξυπηρέτηση, η Καλή Ποιότητα των μηχανημάτων της σειράς DWX, η Υψηλή Επαγγελματικότητα στις απαιτήσεις του κλάδου του dental και η Υπευθυνότητα και συνέπεια του προσωπικού της Atlas Digital.
Πείτε μας για την εμπειρία σας μέχρι τώρα
Η ευκολία του νέου λογισμικού DWindex του DWX-52DCi σε συνδυασμό με τον αυτόματο disc changer 6 δίσκων, ο οποίος είναι ενσωματωμένος πάνω στη συσκευή, κάνει πιο αποδοτική τη λειτουργία. Τέλος, η ποιότητα κοπής εργασιών πληροί υψηλά standards και λόγω της δυνατότητας κοπής σε 5 άξονες καθώς και του σωστού προγραμματισμού από το λογισμικό της CIMSystems.